Over Ons

De Limiet, een welbekende term in de autosport, blijft een fascinerend fenomeen. Waar precies ligt die grens en waarom lijkt elke rondetijd sneller te kunnen dan de vorige? Velen vragen zich af of er überhaupt een limiet bestaat. Het antwoord lijkt te liggen in een perfecte combinatie van talent, motivatie, concentratie, training, materiaal en techniek.

 

Bij Tuatara koesteren we een diepgewortelde passie voor racen, en met de recente opkomst van Sim Racing voelen we een bijzondere verbondenheid. Ons doel is om deze passie naar een hoger niveau te tillen, gezamenlijk met de gemeenschap.

 

Sim Racing is toegankelijk voor iedereen, ongeacht het budget. De populariteit van de Sim Racing community groeit gestaag, en de competities worden steeds professioneler.

 

Tuatara richt zich op het verbeteren van de uitrusting voor Sim Racers, met als kroonjuweel onze Sim Race handschoenen. Deze handschoenen kunnen een aanzienlijk verschil maken, waardoor je tijden sneller worden vergeleken met reguliere handschoenen of zonder.

 

Maar wat maakt onze handschoenen zo bijzonder? Het antwoord ligt in onze speciaal ontwikkelde pasvorm en grip. De overdracht tussen bestuurder, handschoen en racestuur is naadloos, wat resulteert in een verbeterde reactietijd en dus betere prestaties.

 

Onze handschoenen bieden een ongeëvenaarde grip, dankzij een speciale formule die uitvoerig is getest op een breed scala aan Sim Race sturen. Het gripmateriaal, strategisch geplaatst op de vingertoppen en handpalmen, zorgt voor maximale grip bij elke beweging.

 

Naast functionaliteit streven we naar duurzaamheid en comfort. Onze handschoenen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen met Anti-Pilling technologie en versterkingen op slijtagegevoelige punten, waardoor ze lang meegaan.

 

Tuatara is opgericht door een team van gepassioneerde racefans uit Rotterdam, de thuisbasis van iconische namen zoals Robert Doornbos en evenementen zoals de Bavaria City Race en het F1 Race Center. We geloven in de exponentiële groei van de Sim Race markt en streven ernaar om het racen nog leuker, stoerder, spannender en bovenal SNELLER te maken.

 

Daarbij vertrouwen niet alleen amateur coureurs op onze handschoenen, maar ook professionals. Zo maakt Formule 2 Coureur Richard Verschoor gebruik van onze handschoenen als voorbereiding op echte races. En Heineken 0.0 Player Champion Floris Wijers racet niet meer zonder Tuatara handschoenen.